Sokak hayvanlarının akıbeti için önem arz eden yeni yasa tasarısı ile ilgili konuşan Ecem Ayan, “Yakın zamanda bir katliam yaşanacak demek en doğru özet olur. Yasa tasarısının 2 milyona yakın hayvanın katledilmesine sebep olacağının herkesin duyması gerekli” dedi.

Whatsapp Image 2024 06 07 At 09.57.08

Tepebaşı'nda üretim gururu Tepebaşı'nda üretim gururu

Bizlere emanetler

Ayan, “Bu canların bize emanet olduğunu adeta unuttuk, hayvan severler olarak tabi ki sokakta başıboş köpek popülasyonunun önüne geçilmesi gerektiği hakkında hemfikiriz ancak çözümün katliamdan değil, düzenli kısırlaştırma ve bu canlar için yeni barınma alanları sağlanması suretiyle yapılması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Önemli hatırlatma

Ayan, “Bununla birlikte herkese hatırlatmak bilmeyenlerle ise paylaşmak istediğim bir bilgiyi burada tekrar söylemek istiyorum. Eğer bir canla trafik kazasına karışırsanız bu ödemeyi trafik sigortanızdan almanız mümkün bu sebeple kazaya karışıp yardım etmek istemeyen herkese bunu hatırlatabilir acil yapılacak müdahale ile hayat kurtarabilirsiniz. Bu konuyla alakalı belediyelerin beyaz masaları olağanüstü çalışmakta nerede yaralı bir hayvan görürseniz bildirdiğiniz takdirde gelinip alınıyor tedavi sonrası alındığı yere bırakılıyor. Lütfen bu ücretsiz hizmetleri paylaşalım herkesi bilinçlendirelim” diye konuştu.

Muhabir: Merve Pınar