Eskişehir'de toplu ulaşıma zam geldi! Eskişehir'de toplu ulaşıma zam geldi!

Yeni yasaya göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’na eklenen madde ile en düşük emekli aylığı 12.500 TL olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu artışın bütçeye yansıyacak ek maliyetini 33 milyar 200 milyon TL olarak hesapladı. 12.500 TL’nin altında maaş alan emekliler, bu farkı önümüzdeki günlerde ek ödeme olarak alacaklar.

Kamu Görevlileri Sendikalarına Yönelik Değişiklikler

Kamu görevlileri sendikalarının örgütlenme şartlarında da değişiklik yapıldı. Önceki düzenlemede yer alan “toplam kamu görevlisi sayısının en az yüzde biri” şartı, AK Parti’nin verdiği önergeyle kaldırıldı. Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Danıştay kararlarına uygun olarak, bu sınırlama tamamen kaldırıldı.

1200X627 Esnafa Erken Emeklilik Mujdesi Bag Kur Primi Ne Kadar Oldu Dustu Mu Kucuk Esnafa Erken Emeklilik Yasi Ve Sartl 1695623345851

Yurt Dışına Çıkış Harcı Artırıldı

Yurt dışına çıkış harcı, yeni yasayla birlikte 150 TL’den 500 TL’ye yükseltildi. Bu harç, her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak. Bu düzenleme, yurt dışına çıkış yapan vatandaşların daha fazla ödeme yapmasını gerektirecek.

Kademeli Emeklili

Vergi Usul Cezaları ve Kayıt Dışılık

Yeni düzenlemelerle vergi usul cezalarında da önemli artışlar yapıldı. Kayıt dışı ekonomiyi engellemek amacıyla cezalar daha da ağırlaştırıldı. Bu düzenlemeler, vergi kaçakçılığını önlemek ve devletin vergi gelirlerini artırmak amacıyla yapıldı.

Muhabir: İsmail Yiğit