Etkinlikte safran tarımının ekonomik ve çevresel önemine vurgu yapan Vali Aksoy, özellikle su tüketimi düşük olan safranın, küresel iklim değişiklikleri nedeniyle tarımda önemli bir alternatif haline geldiğini belirtti.
Konuşmasında, Eskişehir’de yüz dönümlük bir alanda gerçekleştirilen safran üretiminin, hem Türkiye’deki talebi karşılayacak kapasiteye sahip olduğunu hem de ihracat potansiyeli sunduğunu ifade eden Vali Aksoy, Geçit Kuşağı Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen yerli “Karaaslan” safran türünün yaygınlaşmasının önemine dikkat çekti.
Tarım İl Müdürlüğü, araştırma enstitüleri ve iş insanlarının desteğiyle gerçekleşen projeye katkı sunan herkese teşekkür eden Aksoy, şenliğin ardından safran hasadı yaptı.