Malzemeler:

1-1 adet büyük boy soğan
2-300 gram kuşbaşı kuzu eti
3-200 gram kuru erik veya yeşil erik
4-Tereyağı
5-2 bardak su
6-Tuz

Yapılışı:

1-Erikleri bir saat süreyle sıcak suda bekletin. Ardından süzgeçten geçirerek çekirdeklerini çıkartın.

2-Bir tencereye tereyağını ekleyerek eritin. Doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

3-Kavrulmuş soğanlara kuşbaşı kuzu etlerini ilave edin. Etler suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet! Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet!

4-Pişen etlere su ve hazırladığınız erikleri ekleyerek bir süre daha kaynatın.

5-Tuzunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık on dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

6-Sıcak olarak servis yapın, bu lezzetli etli erik yemeğinin tadını çıkarın.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi