Eskişehir’de 2-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ‘Raylı Sistemler Kongre ve Sergisi’nde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bugün korkarım ki Eskişehir’de çok büyük bir yüzük taşı değerinde olan çok kıymetli bir araziyi gelir elde etmek için elden kaçırıyor olabiliriz, satılığa çıkarılıyor olabilir” dedi.

Satılığa çıkarılıyor olabilir

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubelerinin düzenlediği Raylı Sistemler Kongre ve Sergisi konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bugün korkarım ki Eskişehir’de çok büyük bir yüzük taşı değerinde olan çok kıymetli bir araziyi gelir elde etmek için elden kaçırıyor olabiliriz, satılığa çıkarılıyor olabilir”  dedi.

Büyük potansiyel var

Büyükerşen, “Devlet demiryollarının o büyük gücünün potansiyeli çeşitli isimler altında bir türlü özelleştirilemedi ama parçalandı, bölündü ve nihayet Ankara’da kurulan bir şirkete bağlandı. Bugün karşılaştığımız durum budur. Halbuki çok büyük bir potansiyeli vardır” ifadelerini kullandı.

Bursa-Eskişehir YHT ne zaman başlayacak? Bursa-Eskişehir YHT ne zaman başlayacak?

Editör: Sakarya Gazetesi