TEKLİF MECLİS KOMİSYONU TARAFINDAN ONAYLANDI

Parlamento komisyonunda onaylanan bir teklif, fiilen çalışmayanlar haricindeki emeklilere yönelik 5 bin lira tutarında bir ödeme öngören önergeyi içermekte. Komisyon tarafından kabul edilen bu önerge, teklife yeni bir madde olarak eklenmiştir.

Esnaf geçinemiyor Esnaf geçinemiyor

Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir ve aylık almakta olan sigortalılar ile hak sahipleri, bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira tutarındaki ödemeden yararlanacaklar. Ödeme, gelir veya aylık almaya devam ederken çalışan veya faaliyet gösteren bireyleri, aynı zamanda yaşlılık aylığı alan emeklileri de kapsayacaktır. Bu kişilere, belirtilen işyerlerinde çalışmaya devam etmeleri durumunda aylıkları kesilmeksizin ödeme yapılacaktır.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5.000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, çalışan emeklilere yönelik ikramiye düzenlemesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanmıştır.

Yapılan çalışmanın Meclis tarafından onaylanmasıyla birlikte, çalışan emeklilere 5 bin lira tutarındaki ikramiye ödemeleri gerçekleştirilecektir. Ödemelerin ne zaman yapılacağı konusundaki detaylar, Bakanlık tarafından ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacaktır.

4 MİLYON 689 BİN KİŞİ İÇİN İKRAMİYE MÜJDESİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme sağlayan düzenlemeden, toplamda 4 milyon 688 bin 945 kişinin faydalanacağını açıkladı.

Muş, teklifte yer alan çalışan emeklilere yönelik 5 bin lira ödeme düzenlemesine dikkat çekerek şunları belirtti:

"2 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe giren kanuni düzenleme kapsamında, gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine tek seferlik 5 bin lira ödeme gerçekleştirilecek. Kasım ayında 10 milyon 429 bin 922 kişiye toplamda 44 milyar 468 milyon 838 bin 223 lira 34 kuruş ödeme yapıldı.

Bu düzenlemeyle daha önce ödeme alamayan 4 milyon 688 bin 945 emekli de 5 bin lira ikramiye alacak. Çalışan emeklilere yönelik yapılan ödemelerle birlikte, ek bir maliyetin ortaya çıkması bekleniyor ve bu ek maliyetin tahmini olarak 23 milyar lira olması öngörülüyor."

Editör: Sakarya Gazetesi