TEKLİF KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ: ÇALIŞAN EMEKLİLERE YENİ BİR DESTEK

Teklif komitesi tarafından onaylanan yeni düzenleme ile, fiilen çalışmayan emeklilerin yanı sıra diğer emeklilere de 5 bin lira ödeme yapılmasını içeren önerge, komisyon tarafından kabul edilerek teklife yeni bir madde olarak eklenmiştir.

Kuzey Makedonya ile Eskişehir arasında iş birliği vurgusu Kuzey Makedonya ile Eskişehir arasında iş birliği vurgusu

Bu kapsamda, 2023 Ekim ödeme döneminde, gelir ve aylık alan sigortalılar ile hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir veya aylık almaya devam eden çalışanlar ve faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı alan emekliler de kesintisiz bir şekilde yararlanabileceklerdir. Bu düzenleme, belirtilen işyerlerinde çalışan emeklileri de kapsamaktadır.

Bu gelişmeyle birlikte, emeklilere yönelik sunulan destekler genişletilerek, çalışan emekliler ve belirtilen işyerlerinde faaliyet gösteren emekliler de maddi katkıdan faydalanacaklardır. Yapılan düzenleme, emeklilerin ekonomik durumlarına destek olma amacını taşımakta ve sosyal güvenlik sistemine olan güvenlerini artırmaktadır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TALİMATI İLE ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışma, çalışan emeklilere yönelik ikramiye ödemelerini içermektedir.

Editör: Sakarya Gazetesi