Çamaş adı, 1485 yılından önce Tımar Beyliği'ni yöneten Mehmet Çamaş Bey'in adından türemiştir. Tarih kitaplarına göre, Çamaş'ın tarihi bu döneme kadar gitmektedir. Danişmentli Devleti'nden sonra Osmanlı Devleti idari teşkilatında uzun yıllar "Çamaş Bolaman Nahiyesi" olarak geçmiştir. 1881 yılına kadar bu ad altında idare edilen Çamaş, daha sonra ayrı bir bucak haline gelmiş ve 1930 yılında Ordu Merkez İlçesine bağlanmıştır. 1944 yılında Fatsa ilçesine bağlanarak bucak statüsü kazanmıştır.

1971'de Sarıyakup Belediyesi, 1975'te ise Çamaş Belediyesi kurulmuştur. İki belediyenin birleşmesi sonucunda 1985 yılında "ÇAMAŞ BELEDİYESİ" adı altında tek bir belediye haline gelmiştir. 1990 yılında ise 3644 Sayılı Kanun ile Çamaş, ilçe statüsü kazanmıştır.

Otobüs seferlerinde yeni düzenleme: Bu iki şehir güzergâhtan çıkarıldı! Otobüs seferlerinde yeni düzenleme: Bu iki şehir güzergâhtan çıkarıldı!

Orta Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Çamaş, coğrafi olarak Ordu İli'nin iç kesimindedir. Denize olan uzaklığı 20 km'dir. Engebeli arazi yapısı nedeniyle yerleşim sistemi dağınıktır. İlçe sınırları doğuda ve kuzeyde Fatsa İlçesi, batıda Çatalpınar İlçesi, güneyde ise Gürgentepe İlçesi ile çevrilidir. Ortalama rakımı 600 metredir ve yüzölçümü 91.2 km²'dir. Toplam nüfusu 10,920'dir. Fatsa İlçesi ile arası 20 km, Ordu İli ile arası ise 36 km'dir. Çamaş'ın Ordu'ya olan uzaklığı ise 56 km'dir.

Çamaş'ın zengin tarihini keşfetmek ve doğal güzelliklerini görmek için bu şirin ilçeyi ziyaret etmek gezi severler için keyifli bir deneyim olacaktır.

Editör: Sakarya Gazetesi