3 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Yarım su bardağı tereyağı veya margarin
İç harcı için beyaz peynir (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Derin bir yoğurma kabına unu eleyerek alın.
Ortasını havuz gibi açıp, yoğurt, yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyin.
Tüm malzemeyi iyice yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerini örtüp tekrar 10 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamur bezelerini tezgah üzerinde merdane ile açın. İçerisine isteğe bağlı beyaz peynir koyabilirsiniz.
Hamuru rulo şeklinde sarın ve 1-2 cm kalınlığında dilimler kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dilimlediğiniz hamurları dizin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak hamurun üzerine eritilmiş tereyağı ya da margarini sürün.
Çorba:
Tencerede tereyağı ya da sıvı yağı ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Et suyunu ya da suyu tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladığında tuzu, karabiberi ekleyin ve cimcik hamurlarını tencereye ilave edin.
Cimcik hamurları yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kaynatın.
İsteğe bağlı olarak nane ekleyip karıştırın.
Cimcik hamuru çorbası servise hazır.