Eskişehir Çevre Koruma Ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) Başkanı Sadık Yurtman, Eskişehir ili Tepebaşı ve Mihalgazi ilçeleri içindeki Alpagut ve Atalan mahalleleri mevkiinde “Alpagut-Atalan Altın-Gümüş Maden Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi için Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır A.Ş. ÇED Başvuru dosyasını Eskişehir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne teslim etmiş olduğunu ayrıca halkı bilgilendirme toplantısının 15 Ağustos tarihinde yapılacağını açıkladı.

Başkan Sadık Yurtman, “862 sayfalık ÇED Başvuru dosyasına göre ruhsat, ÇED ve ünitelerin toplamı 2 bin 740 hektar olup, ÇED alanı 509 hektardır. 15 yıllık olarak planlanan Alpagut-Atalan Projesinde yılda 12 milyon ton kazı yapılacak ve patlatmalı açık ocak işletmeciliği, siyanürlü yığın LİÇ yöntemi ile altın-gümüş çıkarılması hedeflenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Vali Aksoy Halk Günü Toplantısı’nda vatandaşları dinledi Vali Aksoy Halk Günü Toplantısı’nda vatandaşları dinledi

Yurtman, Eskişehir Çevre Derneği yöneticilerinden Başkan yardımcısı Fatma Filiz Özkoç ve Sayman Nursel Şurabatır'ın, Eskişehir Kıymetlidir Platformu üyeleri ile birlikte Alpagut'a giderek yöre halkının nabzını ölçmek ve ÇED de yazılan bazı bilgileri aktarmak üzere kahvehane de bilgilendirme ve bilgilenme toplantısına katıldıklarını da belirtti.

Kaynak: İHA