Görüşmede, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması, CİMER uygulamasının öğretmenlere karşı kullanılmasıyla okullarda giderek artan şiddet vakaları ve öğretmen atamalarında yaşanan sorunlar konuşuldu. 

İnsan hakkı

22 yıllık iktidarının sonunda öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığını ifade eden CHP’li Jale Nur Süllü, “Bu koşullarda öğretmenler, geleceğin teminatı olan çocukları yetiştirmeye çabalıyorlar. Ancak artık bu mücadele sırasında dahi can güvenlikleri yok! Özlük hakları ve atama için bir araya gelen öğretmenler bugün ise, en temel insan hakkı olan yaşam hakları için bir araya gelmek zorunda bırakıldılar” dedi.

Savunucusu olacağız

Öğretmenlerin haklı mücadelelerinin yanında olduklarını belirten CHP’li Utku Çakırözer ise, “Eskişehir’imizde ve Türkiye’nin dört bir yanında öğretmenlerimiz seslerini duyurabilmek için bir günlük iş bıraktı. Eğitimde şiddete ve itibarsızlaştırma politikalarına karşı öğretmenlerimizle tam dayanışma içindeyiz. Hem TBMM’de hem de ilgili tüm platformlarda öğretmenlerimizin haklı taleplerinin sesi, savunucusu olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: Haber Merkezi