CHP lideri Özel, Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir görüşme gerçekleştirmişti. Erdoğan ile Özgür Özel'in bugün saat 16.00'da başlayan görüşmesinin ardından herhangi bir açıklama yapılması beklenmiyor.

Görüşme öncesinde, protokol kuralları gereğince CHP Genel Merkezi’ne Cumhurbaşkanlığı forsunun yer aldığı Türk bayrağı çekildi. Erdoğan ve Özel, bina girişinde tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 18 yıl önce Başbakanlık döneminde, CHP Genel Merkezi'nin yeni binasının açılışı vesilesiyle dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etmişti.

Erdoğan ile Özel arasındaki bu görüşmede farklı gündem maddelerinin ele alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, uzun zamandır gündemde tuttuğu yeni anayasa konusunu görüşmeye taşıması beklenirken, Özel’in ise emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam yapılması, kayyum atamaları, Gezi Parkı eylemlerinde tutuklananların durumu, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutukluluğunun devamı, Sinan Ateş cinayeti, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması ve belediyelerin borçları gibi konuları gündeme getirmesi öngörülüyor.

Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ne yaptığı bu iade-i ziyaretle, Özgür Özel’i AK Parti Genel Merkezi’nde ağırlamasının ardından 18 yıl sonra CHP’yi ziyaret etmiş oldu. Görüşmede iki liderin gündem maddelerinin geniş bir yelpazede olması bekleniyor.

NELER KONUŞULDU?


​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, Erdoğan ve Özel arasındaki görüşmede yeni anayasa çalışmaları, ekonomi, Avrupa Parlamentosu seçimlerininin gündeme geldiğini açıkladı. 


 

Kaynak: Haber Merkezi