Günün onur konuğu olarak davet edilen Tepebaşı Kaymakamı Saadettin Yücel, hoş sohbeti ile kurdeleleri kesti. Spor salonu açılışında Yücel'e okulun eski mezunlarından 98 yaşındaki Nazmiye Polat eşlik etti. Tarih duvarı açılışında da Kaymakam Yüce, Okul Müdürü Kenan Demirel ve Çetin Demirel ile Arife Kurtuluş eşlik etti. Mezunlar tarih duvarına yoğun ilgi gösterdi.

Duvarda, eski İstanbul Valisi Ordinaryüs Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay, eski Milletvekili Yavuz Abadan, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan, ilk Türk Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr.  Yılmaz Büyükerşen, Hafız Mustafa 1864'ün Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar yer aldı. Programın sunuculuğunu anasınıfı öğretmeni İpek Erdem yaptı. Okul Müdürü Kenan Demirel konuşmasında gelen herkese teşekkür etti ve buluşmayı geleneksel hale dönüştürmenin sinyalini verdi.

Programa yurt dışında olduğu için online olarak katılan eski mezun ve okul kurucusu Mogan Kerim'in torunu olan Firdevs Cesaroğlu Özdemir gözyaşlarını tutamayarak duygusal anlar yaşadı. Onur konuşmasını okulun eski müdürlerinden Cevdet Gürleyik yaptı. Mezunlar tek tek kendilerini tanıtırken ilkokul arkadaşını bulanlar hem çok sevindiler hem de çok duygulandılar. Programın sonunda toplu olarak fotoğraf çektiren mezunlar okul bahçesinde hasret giderdiler. 

Muhabir: Merve Pınar