Malzemeler:
1-400 gram kuzu kuşbaşı et
2-2 yemek kaşığı tereyağı
3-2 adet kuru soğan
4-7-8 diş sarımsak
5-2 adet çarliston biber
6-3 adet domates
7-5 adet patlıcan
8-1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanış:
1-Kuzu kuşbaşı etleri yıkayın ve süzün. Orta boy bir tencerede orta ısılı ateşte 5-6 dakika boyunca tereyağı ile kavurun.
2-Kavrulan etin üzerine sıvı yağ ekleyin ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsakları ilave edin. 10 dakika daha kavurmaya devam edin.
3-Soğanları, yeşil biberleri ve soyulmuş domatesleri küp şeklinde doğrayın. Bu malzemeleri tencereye ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
4-Üzerine 1 bardak su ekleyin ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alın.
5-Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına dörde bölün. Kızgın yağda yumuşayıncaya kadar kızartın, sonra alın.
6-Servis tabağına sebzeli et harcını yayın ve üzerini kızarmış patlıcanlarla kapatın.
7-Sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav, haşlanmış patates veya püre ile ikram edebilirsiniz.
Bu nefis yemek, özel gün sofralarınızı şenlendirecek ve sevdikleriniz tarafından beğenilecektir.
Afiyet olsun!