Malzemeler:

1-400 gram kuzu kuşbaşı et
2-2 yemek kaşığı tereyağı
3-2 adet kuru soğan
4-7-8 diş sarımsak
5-2 adet çarliston biber
6-3 adet domates
7-5 adet patlıcan
8-1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanış:

1-Kuzu kuşbaşı etleri yıkayın ve süzün. Orta boy bir tencerede orta ısılı ateşte 5-6 dakika boyunca tereyağı ile kavurun.

2-Kavrulan etin üzerine sıvı yağ ekleyin ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsakları ilave edin. 10 dakika daha kavurmaya devam edin.

LÖSEV 12 ay mutlu 'et'meye kararlı LÖSEV 12 ay mutlu 'et'meye kararlı

3-Soğanları, yeşil biberleri ve soyulmuş domatesleri küp şeklinde doğrayın. Bu malzemeleri tencereye ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.

4-Üzerine 1 bardak su ekleyin ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alın.

5-Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına dörde bölün. Kızgın yağda yumuşayıncaya kadar kızartın, sonra alın.

6-Servis tabağına sebzeli et harcını yayın ve üzerini kızarmış patlıcanlarla kapatın.

7-Sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav, haşlanmış patates veya püre ile ikram edebilirsiniz.

Bu nefis yemek, özel gün sofralarınızı şenlendirecek ve sevdikleriniz tarafından beğenilecektir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi