Özellikle Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından verilen cezalar dikkat çekti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, maç sonrası resmi sosyal medya hesabından sportmenliğe aykırı açıklamalar yaptığı gerekçesiyle 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin lira para cezasına çarptırıldı. Aynı maçta Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki'ye 32 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin lira para cezası verildi.

Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş'a 5 maç men ve 39 bin lira, İrfan Can Eğribayat'a 3 maç men ve 58.500 lira, Jayden Oosterwolde'ye ise 1 maç men ve 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca, İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'a 1 yıl 90 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Fenerbahçe'ye toplamda 1 milyon 949 bin 500 lira, Galatasaray'a 520 bin lira, Beşiktaş'a 489 bin lira, Konyaspor'a 192 bin lira, Ankaragücü, Gaziantep FK, Başakşehir ve Kayserispor'a 112'şer bin lira, Pendikspor'a ise 80 bin lira para cezası verildi.

Milli sporcumuz Avrupa'ya vize aldı! Milli sporcumuz Avrupa'ya vize aldı!

Bu cezaların yanında, çeşitli kulüp ve kişilere yönelik diğer cezalar da açıklandı. Mondihome Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'ya 21 gün hak mahrumiyeti ve 500 bin lira para cezası, Kayserisporlu futbolcu Duckens Nazon'a 2 maç men ve 26 bin lira para cezası verildi. Beşiktaş, Ankaragücü, Gaziantep FK, Başakşehir, Trabzonspor, Konyaspor ve diğer kulüplere de taraftarlarının ve mensuplarının davranışlarından dolayı çeşitli para ve hak mahrumiyeti cezaları verildi.

PFDK'nın aldığı bu kararlar, kulüplerin ve kişilerin sportif disipline uymalarını sağlamak amacıyla belirlenmiş olup, Türk futbolunda disiplinin korunmasına yönelik ciddi adımlar içeriyor.


 

Kaynak: Haber Merkezi