Halil Umut Meler, Real Madrid - Stuttgart maçını yönetecek Halil Umut Meler, Real Madrid - Stuttgart maçını yönetecek

Bu turnuvada devlet okullarının  yer almaması ise turnuva  bir nevi özel okulların  turnuvasına dönüştü. Buda devlet okulu neden yok sorularını beraberinde getirdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Spor Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği Okul Sporları 2023-2024 sezonu müsabakaları ilimizde de tüm hızıyla devam ediyor. Bu doğrultuda  Yıldız Erkek Basketbol İl Birinciliği müsabakaları önceki gün Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda başladı.  Turnuvaya 6 özel okul katılırken sadece bir devlet okulunun katılması dikkat çekti.  Ne var ki,  Yunus Emre İmam Hatip Orta okulu da turnuva başlamadan çekildi. 

ÖZEL OKULLAR TURNUVASI 

Eskişehir genelinde 100’den fazla devlet ortaokulu bulunmasına rağmen, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’nun son anda çekilmesiyle turnuva özel okullar arası turnuvaya dönüştü.  Devlet okullarının takım çıkaramaması, böylelikle bu okullarda okuyan öğrencilerin spor aktivitelerine yönlendirilip yönlendirilmediği sorusunu akıllara getirdi.

GRUPLAR ARASI  EŞİTSİZLİK

 Ayrıca  A ve B grubu diye ikiye ayrılan turnuvadaki takımlarda A grubunda 4 takım bulunurken Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunun turnuvadan çekilmesi sonucu B grubunda sadece 2 takım kaldı.  Bu takım dağılımındaki eşitsizliği beraberinde getirdi. Bu nedenle, A grubundaki her takım üç maç yapacakken, B grubundaki 2 takım sadece 1 kez maç yapacak ve sonucu ne olursa olsun yarı final oynamaya hak kazanmış olacak. 
 

Editör: Sakarya Gazetesi