Adalet Bakanı Tunç'tan Bakü’de şehitlik ziyareti Adalet Bakanı Tunç'tan Bakü’de şehitlik ziyareti

Türkiye’nin Kafkasya’da kalıcı barışın sağlanması için bölgesel sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğunu belirterek, “Bölgesel huzur ve istikrarın yolu Azerbaycan-Ermenistan arasında imzalanacak kapsamlı bir barış anlaşmasından geçiyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye, Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarının katıldığı 3+3 formatıyla Güney Kafkasya’da Kalıcı Barış ve İstikrarın Tesisine Yönelik Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısına katılmak üzere geldiği İran’ın başkenti Tahran’da konuştu.

Tahran’da gerçekleşen zirvenin bölge ülkelerinin kendi sorunlarını bölgesel diyalog ile çözebildiğini gösterdiğini belirten Fidan, “Bu oluşum bölge ülkelerinin kendi sorunlarını kendilerinin çözebileceğini uluslararası topluma göstermesi açısından da önemli. Bölgede işbirliği ve dostluğun önündeki engellerin kalkması memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.
Bakan Fidan, Türkiye’nin Kafkasya’da kalıcı barışın sağlanması için bölgesel sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğunu belirterek, “Bölgesel huzur ve istikrarın yolu Azerbaycan-Ermenistan arasında imzalanacak kapsamlı bir barış anlaşmasından geçiyor” dedi.

Editör: Sakarya Gazetesi