Malzemeler:

Dışı için:

1-1 kg ince bulgur
2-1 yumurta
3-Tuz

İç Malzemesi İçin:

Eskişehir'de öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor! Eskişehir'de öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor!

1-1 kg kuzu kıyması
2-1/2 kg soğan
3-1 çay kaşığı karabiber
4-1 çay kaşığı yenibahar
5-Tuz

Yapılışı:

1-Bulgur geniş bir kapta suyla ıslatılır ve yaklaşık bir saat kadar bekletilir, bulgurun suyu iyice çekmesi sağlanır.

2-Kuzu kıyması bir tavada suyunu çekene kadar kavrulur, ardından yağ eklenip kavrulmaya devam edilir. İnce doğranmış soğanlar eklenip soğanlar iyice karamelize olana kadar kavrulur. Baharatlar (tuz, karabiber, yenibahar) eklenir ve karıştırılır. Kıymalı harcın soğumaya bırakılması önemlidir.

3-Islanmış bulgura yumurta ve tuz eklenip yoğrulur. Hamur, ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğrulmaya devam edilir.

4-Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde açılır ve iç malzeme konulup kapatılarak yuvarlanır. Dış hamur, iç malzemeyle bütünleşene kadar yoğrulur.

5-Geniş bir tencereye bol su ve tuz eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya hazırlanan içli köfteler atılarak yaklaşık iki dakika haşlanır.

6-Haşlanan içli köfteler bir süzgeçle alınır ve servis tabağına yerleştirilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi