Almanya’da çalışan amcası bizim Temel’e bir av tüfeği göndermiş. Temel durur mu? Çıkmış dağlara ve başlamış atış yapmaya. Uçana, kaçana, her şeye ama her şeye ateş ediyormuş. Köyün gençleri ikaz etmişler bizim Temel’i. “Yapma” demişler, “Etme” demişler. Hatta bir ara; 
“Bak Temel! Böyle davranmaya devam edersen, doğa’nın dengesini bozarsın. Her istediğini, her zaman avlayamazsın. Avlanma yasaklarına riayet etmen lazım” demişler ama dinleyen kim…
***
Bir böyle, iki böyle… Temel avlanmaya devam etmiş. Köyün gençleri bu gidişata bir son vermek için toplanmışlar ve Temel’e adamakıllı dersini vermişler. 
Ağzı burnu dağılmış bir şekilde eve dönen Temel’i gören karısı Fadim’e, basmış çığlığı.“Ula Temel ne oldu sana?”
Temel her zaman olduğu gibi ilginç cevabını vermiş hanımı Fadime’ye:“Fadime bilmeyrum! Doğan’ın yengesini bozuyorsun deyip deyip dövdüler beni. Oysa ne Doğan’ı tanıyrum ne Doğan’ın yengesini”
***
Açılmak istenilen Altın Madeni ile ilgili olarak Alpagut’ta halkın katılımı ile bir toplantı yapıldı.
İşte bu toplantıda, başkanlık yaptığı ilçenin yanında açılmak istenen madene ilişkin konuşan Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, “Ben ne madenin tarafındayım ne de madenin yapılmaması tarafındayım. Ben Alpagut’un tarafındayım” demiş.

***

Açıklamasını okuyunca yukarıdaki fıkra geldi aklımıza.
Birileri açılmak istenen madenin yaratabileceği olumsuzlukların endişesiyle “Doğanın dengesi” diyor, başka birileri hala meseleyi “Doğan ve Yengesi” olarak anlamakta ısrarcı galiba!

Zeynep

AK PARTİ KESİNLİKLE KENDİSİNİ ÖDÜLLENDİRMELİ!

Hikmet Çelik Eskişehir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü.
Kendisi ilk olarak, AK Parti binasında AK Partili yöneticilere bakanlığın planlama ve projeleri ile ilgili brifing verdiğinde dikkatimizi çekmişti.
Bir bürokratın parti binasında toplantıya katılıp, parti yöneticilerini bilgilendirmesi garibimize gitmişti.
Zira...
Bizim bildiğimiz, bürokrat parti kapısından içeriye girmez, girmek isteyen bürokratı da siyasetçi kapıdan içeriye sokmazdı.
AK Parti binası içinde verilen brifing bize, bürokratların da artık eski bürokrat, siyasetçilerin de artık eski siyasetçi olmadığını göstermişti.
***
Mahalli seçimler yaklaşırken Çevre Müdürü Hikmet Çelik'in isminin belediye başkan aday adayı olarak konuşulmaya başlanması, kendisinin de aday olmak için bir hayli istekli olması, meseleyi daha iyi anlamamıza neden oldu!
***
Aday adaylığı olmayınca bu defa Büyükşehir Belediyesinin AK Parti tarafından kazanılması halinde, kendisine Genel Sekreterlik sözünün verildiğine ilişkin söylemler dolaşmaya başladı.
Fakat AK Parti'nin seçimleri kaybetmesiyle bu söylemlerin de gerçekleşmesi mümkün olmadı.
***
Çevre müdürü Çelik son olarak Alpagut'ta açılması planlanan siyanürlü Altın Madeni bilgilendirme toplantısında çıktı karşımıza...
Şirketin vereceği bilgilerin en doğru bilgiler olacağını söyleyip, madene karşı çıkanları siyaset yapmakla suçladı.
***
Velhasıl...
Çevre müdürü, AK Parti binasında parti yöneticilerine brifing vermekten tutun da partiden belediye başkan aday adayı olma niyetine, hatta açılmak istenen maden konusunda şirket görevlisi gibi algılanmaya varacak kadar büyük çaba harcadı!
***
O yüzden:
Ben olsam AK Parti'nin yerinde bu ismi bir şekilde ve mutlaka ödüllendiririm!
Ne de olsa, bürokrat olmasına rağmen partili olduğunu ortaya koymak için elinden gelenin fazlasını yaptı!

Çevre Müdürü

PROJE DEDİĞİN BÖYLE OLUR!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir İl Temsilciliği, yeni döneme güçlü bir başlangıç yapmak üzere Yüksek İstişare Kurulu Heyeti ile geniş katılımlı bir toplantı düzenlemiş.
***
Toplantıda, yeni dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verilmiş.
Aslına bakarsanız TÜGVA Eskişehir'de hiçbir proje gerçekleştirmese yeridir!
Zira...
Eskişehir'de örneği ender görülebilecek bir projeye zaten büyük bir başarıyla imzasını attı!
***
Türk Dünyası Vakfının “Müze yapacağız” diye vakıflardan tahsis ettiği Odunpazarı'ndaki arsa üzerine ETİ'ye 10 yıl öncesinin 10 milyon lirasını harcattırarak yaptırılan binaya, sürecin hiçbir yerinde olmamasına rağmen gelip konuverdi!
****
Göç müzesi yalan, müze diye yapılan bina TÜGVA'nın kıraathanesi oluverdi!
Proje dediğin böyle olur!

Tügva-2