Bu deneyimi gerçekleştirmek için Orkun Işıtmak, ABD'nin Tennessee eyaletindeki Memphis şehrine gitti. Ancak böylesine yüksek bir irtifada atlayış yapmadan önce özel teknik ve ekipman eğitimi aldı. Ayrıca atlayışın gerçekleşeceği yüksek irtifada oksijen seviyesinin düşük olması nedeniyle özel bir uçakla yaklaşık 33 bin feet'e tırmanarak kendisini boşluğa bıraktı.

Kuruyemişleri suda bekletip tüketmenin şaşırtıcı faydaları! Kuruyemişleri suda bekletip tüketmenin şaşırtıcı faydaları!

orkunfoto

-40 santigrad derece soğuğa karşı özel kıyafetler giyen ve 45 dakika boyunca oksijen sağlayabilen ekipmanlarla donatılan Orkun Işıtmak, yaklaşık 2 dakika 15 saniye süren serbest düşüşün ardından paraşütünü açarak güvenli bir iniş gerçekleştirdi.

Orkun Işıtmak kimdir? 

Orkun Işıtmak, İzmir'de doğdu ve YouTube kariyerine oyun videolarıyla başladı. Ancak daha sonra kanalının konseptini eğlence odaklı hale getirerek büyük bir çıkış yakaladı. 5 milyona yakın abonesi bulunan Orkun Işıtmak, Türkiye'de YouTube'un gelişmesine öncülük eden ve YouTuberlığı bir meslek haline getiren ilk isimlerden biri olarak kabul edilmektedir. AVM'de bir gece geçirme, büyük beyaz köpekbalıklarıyla dalış, güvenliksiz tırmanış gibi ilginç ve eğlenceli içeriklerle dikkat çekmiş, dünya genelinde çektiği videolarla Türkiye'yi uluslararası platformlarda temsil etmiştir. Artık Türkiye'de geniş bir hayran kitlesi bulunan Orkun Işıtmak, tanınmış bir isim haline gelmiştir.

Editör: Sakarya Gazetesi