Malzemeler:

1-2 kg kemikli kırmızı et
2-250 g pirinç
3-2 adet kuru soğan
4-2 diş sarımsak
5-1 yemek kaşığı biber salçası
6-1 çay kaşığı kişniş
7-1 çay kaşığı karabiber
8-1 tatlı kaşığı tuz
9-Yeteri kadar su

Yılbaşı kokinaları raflarda Yılbaşı kokinaları raflarda

Hazırlanış:

1-Kırmızı etleri dilimlere kesin.

2-Soğanları doğrayın veya rendeleyin. Sarımsakları ezin.

3-Geniş bir tencerede kuru soğanları biber salçası ile kavurun.

4-Kavrulmuş soğanlara dilimlenmiş kırmızı etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavurun.

5-Dövülmüş sarımsakları, kişnişi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Karışımı bir süre daha kavurun.

6-Pirinci ekleyip karıştırın. Ardından suyu ilave edin. Suyun miktarı, pirinçlerin şişmesi için yeterli olacak kadar olsun.

7-Yemeği kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin. Pirinçlerin iyice şişmesini ve etin yumuşaklaşmasını sağlayın.

8-Lebsi, pirinçlerin ve etin lezzetini iyice çektiği noktada servise hazırdır.

9-Bu nefis Lebsi tarifi, Orta Doğu mutfağına özgü lezzetleri sevenler için mükemmel bir seçenektir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi