Devreye alınan yenilik sayesinde sürücüler, kağıt tutanağa gerek kalmadan cep telefonlarıyla online tutanak oluşturabilecekler. Hizmet, şimdilik sadece iki aracın karıştığı kazaları kapsıyor.

Hizmetten Faydalanmak İçin Gerekenler

Kaza tutanağı hizmetini kullanabilmek için:

-e-Devlet hesabınızda iki aşamalı kimlik doğrulamanın aktif olması gerekiyor.

-Hizmeti kullanırken mobil cihazınızın konum servisinin açık olması gerekiyor.

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır?

Mg0 Ap J W Ob U2 Tv Z G Mqm T M A

Giriş ve Başlama: Trafik kazasına karışan iki sürücü, e-Devlet uygulamasında Kaza Tutanağı hizmetine giriş yapar ve "Tutanak İşlemleri" butonuna tıklar.

D9 Ke5Ny D U0Y Ejir X U R97Gw

Tutanağı Oluşturma: Açılan ekranda, sürücülerden biri “Yeni Tutanak Oluştur” seçeneğini, diğeri ise “Yeni Tutanağa Dahil Ol” seçeneğini seçer.

Fv P0 Fzds Yk K F U Qyff S C0 A

Şartların Kontrolü: İki sürücü de gerekli şartları okuduktan sonra, şartları sağladıklarını onaylamak için “Şartları Sağlıyorum” butonuna tıklar.

Jjx P B0Z2 J E L R A T6 Z R6 Y O A

Sürücü Bilgileri ve Araç Seçimi: Sürücü bilgileri görüntülenir ve sürücüler kazaya karıştıkları araçları seçerler. Araç ruhsat ve sigorta bilgileri görüntülenir.

E J No91Ib Eu Z69 Eo3 A Gevg

Farklı Araç Ekleme: Araç sürücü üzerine kayıtlı değilse “Farklı Araç Ekle” butonuna tıklanarak, araç ruhsat karekodu okutulur ve ruhsata ilişkin ayrıntılar girilir.

Kaza Fotoğraflarının Yüklenmesi: Her iki sürücü de kazaya ilişkin fotoğrafları yükler ve kazaya dair açıklama yazar.

N Y I2 B B8Zdk O7 N J V2X Olm Q

Karekod ile Eşleştirme: Tutanak oluşturan sürücünün ekranında karekod okuyucu açılır ve tutanağa dahil olan sürücünün ekranında otomatik olarak oluşan karekod okutulur.

Kaza Anının Görselleştirilmesi: Tutanak oluşturan sürücünün telefonundan gerekli bilgilendirmeler okunur ve kaza anı görselleştirilir.

Bilgilerin Kontrolü ve Onay: Bilgiler kontrol edildikten sonra, "Onayla" butonuyla işlem tamamlanır.

Bu yeni hizmet ile birlikte, trafik kazalarında tutanak işlemleri daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanabilecek. Artık kağıt kullanmadan, mobil cihazlar üzerinden güvenli ve hızlı bir şekilde kaza tespit tutanaklarını oluşturabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi