Malzemeler:

1-1 takım kuzu karaciğer
2-1 takım kuzu iç gömleği (ciğer zarı)
3-1 su bardağı pirinç
4-1 demet (5-6 dal) taze nane veya 2 yemek kaşığı kuru nane
5-1 demet taze soğan veya 1 büyük baş kuru soğan
6-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
7-2 yemek kaşığı kuş üzümü
8-2 yumurta
9-1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
10-Yeteri kadar karabiber ve tuz

Yapılışı:

1-Ciğer zarı (iç gömlek), yumuşaması için bol ılık su içinde bekletilir.

2-Ciğer, yıkanıp büyük parçalar haline getirildikten sonra 10 dakika kadar kaynatılıp haşlanır. Haşlanmış ciğer, ince uçlu keskin bir bıçak ile küçük parçalara bölünür ve aralarındaki damarlar temizlenir.

3-Fıstıklar, tereyağında pembeleşene kadar kavrulur. İçine yıkanmış pirinç eklenip 3-4 dakika daha kavrulur. Sonunda yarım su bardağı sıcak su eklenip suyun çekilmesi için ateşte bırakılır.

4-Ocağın altı kapatıldıktan sonra ince kıyılmış soğanlar, tuz, karabiber, nane ve kuş üzümü sıcak pilava karıştırılır. Bu karışım, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.

5-Ilık suda yumuşayan ciğer zarı düzgün bir şekilde düz bir tepsiye serilir veya isteğe bağlı olarak eşit parçalara bölünür.

6-Dinlenmiş pilavın içine bir yumurta çırpılıp karıştırılır. Oluşan karışım, zarın içine dökülür.

7-Zarın kenarları yuvarlak bir şekil alacak şekilde birleştirilir (birleşimi açılmaması için tahta iğne kullanılabilir). Sonra ters çevrilip tepsiye konulur.

Eskişehir'de bugün elektrik kesintisi yaşanacak! Eskişehir'de bugün elektrik kesintisi yaşanacak!

8-Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür ve zarın içindeki su ılık hale getirilip kenarlardan tepsiye eklenir.

9-Hazırlanan ciğer sarma, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırına verilir ve 40-45 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi