Sınavda kaç stop hakkı var?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı bu yönetmelik ile sınavlar, il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği ve onaylanmış iki farklı rota üzerinde yapılacak. Direksiyon sınavında kullanılan güzergahlar genişletilecek ve alternatif yollar eklenerek sürücünün gerçek trafik koşullarına daha iyi hazırlanması amaçlanacak. Kursiyerlerin geri park uygulamasında koniler arasına tek hamlede girememesi halinde aynı hamleyi bir kez daha yapma hakkı verilecek. 

"Bu sene palamuta doyacağız" "Bu sene palamuta doyacağız"

Sınav süresi uzatıldı

Ayrıca engelli kursiyerler, kendi araçları veya temin ettikleri uygun araçlarla eğitim alarak sınavlara katılabilecek. Kurum açma işlemlerinde gerekli belgelerin temininde yaşanan gecikmeler için bir ay, inceleme raporunda belirtilen eksikliklerin giderilmesi için ise 20 gün ek süre tanınacak. Kurslara kayıt yaptıranların yeni tip Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ibraz etmeleri zorunlu olacak ve kayıt sırasında kursiyerlerin fotoğrafları çekilerek sisteme yüklenecek. Böylece sahteciliğin önlenmesi ve mali açıdan kayıt dışılık engellenecek. Muvazzaf askerlik, hamilelik, doğum veya uzun süren hastalık gibi durumları olanlar sınav haklarını dondurup mazeret süreleri bitiminde kalan haklarını kullanabilecekler. Ayrıca, sınav süreleri 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarılacak ve sınavlar 07.00-21.00 saatleri arasında yapılacak.

Public (1)

Ehliyet sınavında 4 kez kalınca ne olacak?

Direksiyon eğitimi dersinin ilk dört sınavında başarısız olan kursiyerler, ikinci dört sınav hakkını kullanmak üzere başka bir kursa nakil olabilecek. Teorik sınavlarda başarılı olup kaydını sildirenler veya direksiyon sınavlarında başarısız olanlar, üç yıl içinde yeniden kursa kayıt yaptırdıklarında teorik eğitim ve sınavlardan muaf tutulacak. Bazı düzenlemeler ise 6 ay sonra yürürlüğe konulacak.
 

Kaynak: Haber Merkezi