Kış aylarında doğalgaz faturalarınızı % 80 azaltacak ipuçları! Kış aylarında doğalgaz faturalarınızı % 80 azaltacak ipuçları!

Tekin, daha nitelikli sürücüler yetiştirmek amacıyla direksiyon sınav sürelerinin 40 dakikaya çıkarılmasının beklendiğini söyledi.

Murat Tekin, sürücü adaylarının eğitim standartlarının artırılmasına yönelik yeni bir yönetmelik hazırlığında olduklarını belirtti. Bu çalışmanın Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirildiğini açıkladı.

Tekin, trafik kazalarının azaltılması konusundaki denetim sorumluluğunun Ulaştırma ve Altyapı, Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarına ait olduğunu ifade ederek, eğitimin bu sürecin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. İlk defa ehliyet alacak sürücülerin eğitim standartlarını yükseltmeye yönelik yönetmelik değişikliği hazırlığında olduklarını ve bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Yeni Ehliyet

Yeni düzenlemeler kapsamında direksiyon sınavlarına motosiklet ve otomobil kullanımı eğitiminde "U dönüşü" manevrasının eklenmesini önerdiklerini belirten Tekin, "Motosikletler için 6-6,5 metre genişliğinde, otomobiller için ise 8 metre genişliğinde bir alanda kursiyerlerden iki manevrayla 'U dönüşü' yapmaları istenecek." dedi.

Tekin, eğitim veren öğreticilere de yeni yönetmelikte yer verilmesini beklediklerini ifade ederek, "Eğitim veren usta öğreticilerimizin her 10 yılda bir yeniden hizmet içi eğitime tabi tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yönetmelik çıktığında, usta öğreticilerimiz ve sınav yapıcılarımız bu eğitimi alacak ve her 10 yılda bir yenilemeleri gerekecek." şeklinde konuştu.


 

Muhabir: Merve Pınar