Eski ehliyetler, yılbaşı itibarıyla yürürlükten kalkacak ve herhangi bir polis kontrolünde eski ehliyeti olanlara ceza uygulanacak. Bu yüzden sürücülerin en kısa sürede yeni ehliyetlerini almaları gerekiyor.

Engelli Kimlik Kartında Önemli Değişiklikler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla başvurularını e-Devlet’e taşıdığı engelli kimlik kartına Ağustos 2021’den bugüne kadar 234 bin 588 kişinin başvurduğunu açıkladı. Bakanlık, 1998’den itibaren yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlara engelli kimlik kartı veriyor. Bu kart, engelli veri tabanı oluşturulması ve engellilere tanınan hak ve hizmetlerden yararlanmada kullanılıyor.

Eskişehir'de sıcaklık verileri: Günlük tahmin! Eskişehir'de sıcaklık verileri: Günlük tahmin!

Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

28 Ağustos 2021’den itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yapılan başvuruların yanı sıra, e-Devlet üzerinden de başvurular kabul edilmeye başlandı. Bu kapsamda bugüne kadar 234 bin 588 kişi e-Devlet üzerinden başvuru yaparak engelli kart sahibi oldu ve 4 kişinin başvuru süreci hala devam ediyor.

Başvuru Adımları:

Başvuru için gerekli olan fotoğraf, vatandaşlık kimliği ve posta adresi bilgileri MERNİS paylaşım ağından; engelli sağlık kurulu raporu ise Sağlık Bilgi Sistemi (SBS) paylaşım ağından sağlanarak dijital ortamda başvuru sahiplerine engelli kimlik kartı düzenleniyor.Düzenlenen kimlik kartı, başvuru esnasında beyan edilen adreslere veya MERNİS’te kayıtlı olan adreslere 15 iş günü içinde gönderiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi