İstanbul Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir dizi ziyaret kapsamında Eskişehir’e geldi. Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile birlikte CHP Milletvekili İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kırsal ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaşlar tarafından belediye binası önünde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Eski̇şehi̇r Şehi̇rci̇li̇k Ve Beledi̇yeci̇li̇kte Örnek Bi̇r Kent (6)

Vatandaşların fotoğraf isteklerini kırmayan ve alkışlarla karşılanan Ekrem İmamoğlu, burada belediye binası önünde vatandaşlara seslendi. Başkan İmamoğlu, “Eskişehir farklı heyecanlarla bizi buluşturuyor. Eskişehir hepimiz için sosyal demokrat belediyeciliğin, iyi şehirciliğin, Türkiye’deki son çeyrek yüzyıldaki kuluçkası. Eskişehir birçok zihnin aslında kuluçka kabul edebileceği, burayı gelip görüp uygulama noktasında örnek alabileceği, Türkiye’mizin birinci kenti. Önemli bir kuluçkayı var eden Yılmaz Büyükerşen hocamızı burada anmadan geçemeyeceğiz. Kendisine minnet duyuyoruz, hala hepimize ışık ve rehber oluyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile birlikte dayanışmamızı omuz omuza sürdüreceğiz. Başkanımız Ayşe Ünlüce ile yolculuğumuzu ülkemizin ve şehirlerimizin iyileşmesi adına hep bir arada tutacağız. Elbette temel amacımız bu ülkemizin iyiliği ve güzel bir geleceğe ulaşması.” ifadelerini kullandı.  

Eski̇şehi̇r Şehi̇rci̇li̇k Ve Beledi̇yeci̇li̇kte Örnek Bi̇r Kent (1)

Daha sonra belediye binasına giren İmamoğlu ve Ünlüce, makamda özel bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlarla buluştu.

  Mecliste ilk olarak söz alan ve Ekrem İmamoğlu’na “Hoş geldiniz” diyen Başkan Ayşe Ünlüce, “Dün beraber tüzük kurultayımızı gerçekleştirdik ve yine kurultayımız geçen sene başlayan değişim rüzgarıyla beraber geçti. Kadınların, gençlerin önünü açacak çok güzel maddeler geldi. Hem partimizin hem de Türkiye’nin daha yüksek katılımla, daha güçlü bir kapsayıcılıkla yönetileceği güzel bir dönemin kapısı aralandı. Bu güzel heyecanla Ekrem Başkanımızı burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi.

    Başkan Ünlüce, “Değerli başkanımız bildiğiniz gibi sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin değil, bu dönem Türkiye Belediyeler Birliği’nin de başkanlığını üstlenmiş durumda. Ben de encümen üyesi olarak kendisiyle birlikte omuz omuza çalışmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Türkiye Belediyeler Birliği’nin geçen dönem ne kadar siyasi davrandığı, ne kadar adaletsiz davrandığı hepimizin malumuyken, Ekrem Başkanımızın başkanlığında bu dönem özellikle deprem bölgesinde başlayan yardımlarla gerçekten nasıl adaletle davranılacağını, nasıl doğru yönetileceğini hem bizlere hem tüm Türkiye’ye göstermiş oldu.”  ifadelerini kullandı.  

'Veliler tedirgin çocuklar mutsuz' 'Veliler tedirgin çocuklar mutsuz'

    Eskişehir’in ilk kadın belediye başkanı olmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu söyleyen Başkan Ünlüce, “Eskişehir Anadolu’nun içinde, bozkırda parlayan bir yıldız gibi. 25 yıl önce burada Yılmaz Büyükerşen hocamızla başlayan bu güzel belediyecilik 31 Mart’ta bayrağı devralarak bana geçmiş oldu. Ben hem Ekrem Başkanımızın hem de sizlerin huzurunda bir kere daha söylemek istiyorum ki; bu şehrin ilk kadın belediye başkanı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Yılmaz Büyükerşen hocamızın açtığı yolda, bu şehri daha ileriye götüreceğime tekrar söz veriyorum.” diye konuştu.

    Başkan Ünlüce’nin ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Eskişehir gibi birçok il ve ilçede kadın belediye başkanlarının görev aldığını söyledi. CHP’li 14 Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla birlikte yol yürümekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden İmamoğlu, “Temel amacımız şehirlerimizde oluşturduğumuz mutluluğu bütün Türkiye’ye yayabilmek. Açıkçası mutluluk belediyelerin başarısından geçiyor. Ayşe Başkanımızın hem geçmiş belediye deneyimi hem de hep beraber omuz omuza felsefemiz ve de bunun Türkiye’nin bütününe yansıyabilecek şekilde Türkiye Belediyeler Birliği’nde birlikte görev yapıyor olmamız çok yönlü mücadele sahasını bize sunuyor. Bu bir avantaj. Çok çalışacağız ama durmayacağız. Bu şekilde umuyorum ki milletimizin ülkemizin, şehirlerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin, hemşehrilerimizin hak ettiği iyi yaşamı bütün şehirlerde ortaya koyacağız.” dedi.

   Konuşmaların ardından Başkan Ayşe Ünlüce ve İmamoğlu, alkışlarla meclis salonundan ayrıldı.

Kaynak: Haber Merkezi