Geleneksel Lezzet: Küncülü Gömme

Türk mutfağının sevilen tariflerinden biri olan Küncülü Gömme, özel harcı ve lezzetli hamuruyla sofralara keyif katıyor. İşte bu enfes tarifin ayrıntıları:

Yılbaşı kokinaları raflarda Yılbaşı kokinaları raflarda

Malzemeler:

Harcı İçin:

1-7 adet orta boy kuru soğan
2-1 çay bardağı ıslatılmış bulgur
3-3 yemek kaşığı küncü
4-Tuz
5-Reyhan

Hamuru İçin:

1-Un (yeteri kadar)
2-Tuz
3-Su

Hazırlık Aşamaları:

1. Hamurun Yoğrulması:
Öncelikle, küncülü gömme hamuru için un, tuz ve suyu karıştırarak güzel bir hamur elde edin. Hamurunuzun kıvamı elastik olmalıdır.

2. Harcın Hazırlanması:
Bir tencereye biraz yağ koyun ve ince kıydığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından küncü, bulgur, tuz ve reyhanı ekleyerek iyice karıştırın. Harcınızı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3. Hamurun Açılması:
Yoğurduğunuz hamurdan küçük bezeler koparıp tek tek açın. Tepsiyi yağlayın ve açılan her yufkanın arasına hazırladığınız harçtan azar azar serpiştirin.

4. Şekillendirme ve Pişirme:
Hamuru kare şeklinde keserek üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına verin ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Küncülü Gömme, özel lezzeti ve basit hazırlanışıyla sofralarınıza farklı bir dokunuş getirecek. Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi