Malzemeler:
1-1 kg un
2-1 çay kaşığı tuz
3-1 tatlı kaşığı maya
4-Su
5-2 kg yoğurt
6-6 diş sarımsak (isteğe bağlı, yoğurda eklemek için)
7-250 g tereyağı
8-Sıvı yağ (yufkaları açmak için)
Yapılış:
1-Geniş bir karıştırma kabına un, tuz, maya ve suyu ekleyerek yoğrulabilir bir hamur elde edin. Hamuru, üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.
2-Hamurdan orta büyüklükte yufkalar açın. Bu işlemi yaparken ara sıra sıvı yağ kullanarak yufkaları ince bir şekilde açın.
3-Açılan yufkaları ateşte sac üzerinde pişirin. Her bir yufka piştikten sonra tepsiye serip üzerine az miktarda yağ sürün. Bu işlemi tüm yufkalar için tekrarlayın.
4-Pişmiş yufkaları tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yoğurdu sürün ve dilimlediğiniz sarımsakları serpiştirin (isteğe bağlı).
5-Kızartılmış tereyağını üzerine gezdirin.
6-Servis yapmadan önce bir süre dinlendirin ve ardından dilimleyerek sofraya sunun.
Afiyet olsun!