Malzemeler:

1-1 kg un
2-1 çay kaşığı tuz
3-1 tatlı kaşığı maya
4-Su
5-2 kg yoğurt
6-6 diş sarımsak (isteğe bağlı, yoğurda eklemek için)
7-250 g tereyağı
8-Sıvı yağ (yufkaları açmak için)

Yapılış:

1-Geniş bir karıştırma kabına un, tuz, maya ve suyu ekleyerek yoğrulabilir bir hamur elde edin. Hamuru, üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.

2-Hamurdan orta büyüklükte yufkalar açın. Bu işlemi yaparken ara sıra sıvı yağ kullanarak yufkaları ince bir şekilde açın.

3-Açılan yufkaları ateşte sac üzerinde pişirin. Her bir yufka piştikten sonra tepsiye serip üzerine az miktarda yağ sürün. Bu işlemi tüm yufkalar için tekrarlayın.

Miras paylaşımında ve tapuda yeni dönem! Miras paylaşımında ve tapuda yeni dönem!

4-Pişmiş yufkaları tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yoğurdu sürün ve dilimlediğiniz sarımsakları serpiştirin (isteğe bağlı).

5-Kızartılmış tereyağını üzerine gezdirin.

6-Servis yapmadan önce bir süre dinlendirin ve ardından dilimleyerek sofraya sunun.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi