Malzemeler:

1-1 kg un
2-1 çay kaşığı tuz
3-1 tatlı kaşığı maya
4-Su
5-2 kg yoğurt
6-6 diş sarımsak (isteğe bağlı, yoğurda eklemek için)
7-250 g tereyağı
8-Sıvı yağ (yufkaları açmak için)

Yapılış:

1-Geniş bir karıştırma kabına un, tuz, maya ve suyu ekleyerek yoğrulabilir bir hamur elde edin. Hamuru, üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.

2-Hamurdan orta büyüklükte yufkalar açın. Bu işlemi yaparken ara sıra sıvı yağ kullanarak yufkaları ince bir şekilde açın.

Eskişehir'de misyonerlik faaliyetleri! Eskişehir'de misyonerlik faaliyetleri!

3-Açılan yufkaları ateşte sac üzerinde pişirin. Her bir yufka piştikten sonra tepsiye serip üzerine az miktarda yağ sürün. Bu işlemi tüm yufkalar için tekrarlayın.

4-Pişmiş yufkaları tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yoğurdu sürün ve dilimlediğiniz sarımsakları serpiştirin (isteğe bağlı).

5-Kızartılmış tereyağını üzerine gezdirin.

6-Servis yapmadan önce bir süre dinlendirin ve ardından dilimleyerek sofraya sunun.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi