SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları için her ayın 18'i ile 27'si arasındaki maaş ödeme takvimi, Haziran ayında bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilecek. 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle emeklilerin maaşları, 3 bin TL'lik ikramiye ödemeleri ile birlikte bir hafta öncesinde hesaplara aktarılacak. Bu uygulama ile milyonlarca emeklinin bayram öncesinde kurbanlık ibadetini sorunsuz şekilde halletmesi ve şehir dışına gidecek emeklilerin sıkıntı yaşamaması amaçlanıyor.

10 Haziran itibariyle 

2018 yılı itibarıyla hayata geçirilen emekli ikramiyesi, aradan geçen 6 yılı aşkın sürede yalnızca 3 kat artırıldı. Türkiye'de görülen yüksek enflasyon karşısında zamanında asgari ücretin yüzde 65'ine denk düşen ikramiye ücreti, günümüzde yüzde 20'nin altına kadar gerilemiş durumda. İkramiyeleri hayat pahalılığı karşısında eriyen emekliler, bu yıl ilk kez maaşlarıyla birlikte 3 bin TL'lik ödemeyi birlikte alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelinirken, emekliler için muhtemele ödeme takvimi 10 Haziran tarihine çekildi.

Kuaförler için önemli açıklama! Kuaförler için önemli açıklama!

Bu sıraya göre yatırılacak 

Türkiye'deki emekli sayısının 17 milyona yaklaşması nedeniyle, bankacılık sisteminde sorunlar yaşanmaması ve yoğunluğun önlenmesi için emeklilerin maaş ve ikramiye ödemeleri farklı tarihlere ayrılacak. SSK emeklileri için TC kimlik numarasının son hanelerine göre iki farklı günde ödeme planlanırken, devam eden tarihlerde Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarının aylık ve ikramiye ödemeleri hesaplara aktarılacak.

Kaynak: Haber Merkezi