Zam oranları, haziran enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netleşecek. Emekliler, 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alırken, refah payı ile ilgili belirsizlik sürüyor.

Bakan Işıkhan'dan Refah Payı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammı konusunda net bir tavır sergilerken, emekli refah payına kapıyı kapatmadı. Bakan Işıkhan, "Emeklilere ekstra refah payı verilecek mi?" sorusuna "Her şey için çok erken. Temmuz ayını bekleyelim." yanıtını verdi.

Emekli-13

Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanıyor. Nisan ayı itibarıyla emeklilerin maaş zammı şimdiden yüzde 18,72 oldu. Piyasa katılımcıları anketindeki verilere göre, temmuzda emekli maaşlarına yaklaşık yüzde 25 oranında zam yapılması bekleniyor.

Emekliye Ek Zam Yapılacak mı?

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranları gündemin üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Özellikle 10 bin liralık taban emekli maaşının artması yönündeki beklentiler sıkça dile getiriliyor. Ocak ayında memur emeklisi ile SSK ve Bağkur emeklisinin maaş zammı arasındaki 12 puanlık fark yasal düzenleme ile kapatılmıştı ve tüm emeklilere yüzde 49,25 zam yapılmıştı.

En düşük emekli maaşı 1 Ocak itibarıyla 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmişti. Kök maaşı 10 bin liranın altında olan emeklilerin maaşları 10 bin liraya çıkarılmıştı. Beklentiler dahilinde zam yapılması halinde kök maaşlara yüzde 25'lik artış uygulanacak. Taban maaşlara refah payının eklenmesi ihtimali de bulunuyor. Emekli zammına ek artış kararı temmuz ayında netleşecek.

Kaynak: Haber Merkezi