Vergi kaçakçıları Maliye kıskaçında! Vergi kaçakçıları Maliye kıskaçında!

Tatil planlarını sorduk

Bu durumda ayda 13-17 bin lira maaş alan emekli tatili ancak rüyasında görüyor. Sakarya Gazetesi İstihbarat Servisi olarak Eskişehir’de emeklilere tatil planlarını sorduk. Bakın ne dediler?

Şerafettin Gündoğmuş: 

Gidemiyorum, bu parayla nereye gideceksin? Bir otelin eğlence yerine gitsen iki kişi en az bin TL. Sabah, öğlen, akşam üç öğün yemek, doymazsın da. Öbür tarafta otel masrafları, eve geldiğim zaman ne yapacaksın? Soğan ekmek mi yiyeceksin?

Yeter Acun: 

Emekli öğretmenim, eşim de öyle iki maaşlı olduğumuz halde gidemiyoruz. Kamplara falan gidiyorduk kamplar bile günlüğü 2000 TL yapmışlar. Biz de gidemedik, hiç gidemiyoruz. Tatile gidemedikten sonra ücretsiz olsa ne fayda, zaten plajları oteller zapt ediyor.

Ahmet Cengiz:

 Emekliler diye bir şey yok, böyle tatilmiş zor artık. Biz karnımızı zor doyuruyoruz. Aldığım 12,500 TL aylık, ben şimdi on bin lira kira veriyorum. Çay 10 TL onu bile, neresi ucuzsa gidip orada içiyoruz. Şezlong ücretsiz olsa ne olacak, tatile gidemedikten sonra.

Müesser Döner: 

Şezlongu ücretsiz yapacaklarına, temel gıda maddeleri için bir şeyler yapsınlar. Hayat koşulları o kadar ağır ki, onlarda biraz kolaylık sağlasınlar. Ben deniz kenarına gitsem ne olur? Ben yetmiş küsür yaşındayım.

İsmail Özcan: 

Şezlongları ücretsiz yapsalar da bizim tatil yapma şansımız artık ortadan kalktı. Biz bırakın tatil bir ilden birine gidemiyoruz. Aldığımız zaten belli. Hayat şartlara çok zor. Fiyatlar yüksek. Sadece Eskişehir'de çayın ucuz olduğu yerlerde zaman geçiriyoruz.

Gülay Sucuoğlu: 

Gidemiyoruz, çünkü gelirimiz yetmiyor bundan dolayı. Halk plajında ücretsiz olsa ne olacak, zaten her yer özelleştirilmiş, otellerden dolayı halkın kullanacağı plaj kalmadı. Ücretsiz olsa da gidemiyoruz zaten.
 

Muhabir: Melisa Ceritli