Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü bu zam düzenlemesine çevrilmiş durumda. Son yapılan 6 aylık enflasyon oranı sonrası emekli maaş zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi.

Borsa'da neler oluyor? Borsa'da neler oluyor?

Enflasyon zammı, kök aylıklara uygulanıyor. Ancak kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olanların maaşı, yapılan zamdan sonra bile en düşük aylık tutarının altında kalıyor.

AK Parti kurmaylarının, sadece en düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik bir hazırlık yaptığı öğrenildi. Kulislere yansıyan ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor.

Zam İçin Toplantı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşı için yapılacak zam düzenlemesi hakkında görüşmek üzere bir araya gelecekler. AK Parti yetkilileri, "Emeklilere seyyanen zam mümkün gözükmüyor, şu an sadece en düşük emekli maaşının 10 bin TL’nin üzerine çıkarılması noktasında bir çalışma var," ifadelerini kullandılar.


 

Kaynak: Haber Merkezi