Yarın duyurulacak bu rakamlar, memur ve emeklilerin alacağı zam oranını da belirleyecek. Yılın ilk beş ayında enflasyon toplamı %22,72 olarak gerçekleşti. 3 Temmuz'da açıklanacak aylık enflasyon oranı, bu toplama eklenecek. SGK ve Bağ-Kur emeklileri, yılın ilk altı ayında oluşan enflasyonun tamamını zam olarak alacaklar. Emeklilerin yaklaşık %25 civarında zam alması bekleniyor.

Memurların Zam Oranı Ne Kadar Olacak?

Memur ve memur emeklileri için durum biraz daha farklı. Toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alacaklar. İlk altı ay için toplu sözleşme zammı %15 olarak belirlenmişti. Bu oranın üzerindeki enflasyon farkı, memur maaşlarına yansıtılacak. NTV'de yer alan habere göre, ikinci altı ay için %10'luk toplu sözleşme zammı da bu oranlara eklenecek. Böylece, memur ve memur emeklilerinin zam oranının %20'ye yaklaşması bekleniyor.

Emekliler Eskişehir'de eylem yaptı Emekliler Eskişehir'de eylem yaptı

Para06

Emekli Taban Ücreti Artacak mı?

Taban ücretin artıp artmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Mevcut durumda, kök aylığı 10 bin liranın altında olan emeklilerin maaşı bu rakama tamamlanıyor. Bu da kök aylığı düşük olan milyonlarca emeklinin 10 bin lira ücret almaya devam edeceği anlamına geliyor.

Emeklilere Refah Artışı Olacak mı?

Hükümet yetkililerinden yapılan açıklamalara göre, emeklilere ek bir refah artışı yapılması beklenmiyor.Memur ve emekliler, yarın açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından net zam oranlarını öğrenecekler.

Kaynak: Haber Merkezi