Kurban Bayramı'nın ödeme takvimine denk gelmesi nedeniyle, emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılmasına karar verildi. Emeklilerin sayısı, EYT düzenlemesiyle birlikte 16 milyonun üzerine çıkarak Türkiye'nin en büyük sosyal grubunu oluşturuyor. Bu nedenle emeklilere yönelik her çalışma, uzun süren planlamalar sonucunda kamuoyuna duyuruluyor.

Kurban Bayramı öncesinde 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi alacak olan emekliler, normalde 17-26 Haziran tarihleri arasında yatırılması gereken emekli maaşlarını da bayramdan önce hesaplarında görecekler.

Para-14

Kurban Bayramı'nın 16 Haziran'a denk gelmesi nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK, maaşların erken yatırılması konusunda son aşamaya geldi. Temmuz ayında ödenecek enflasyon farkı için planlamalar devam ederken, bakanlık bir yandan da emeklilerin Kurban Bayramı öncesi ödemelerini alabilmesi için bütçe çalışmalarını tamamladı.

Bu yıl ilk kez, bayram ikramiyeleri ve emekli maaşlarının toplu şekilde hesaplara yatırılması planlanıyor. Ekonomi yönetimi tarafından yürütülen çalışmalarda, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ayrı, emekli sandığı için ise farklı tarihler belirlenecek. Ödeme takvimi henüz resmi olarak açıklanmasa da, milyonlarca emeklinin maaş ve ikramiyelerini bayramdan önce alarak ibadetlerini gerçekleştirebilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda, maaşların 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.


 

Kaynak: Haber Merkezi