Bir süredir kentimizde tramvaylarda yolculuk ede, bana göre kendi cinsimden daha titiz ve dikkatli bir şekilde duraklarda araca binip ineceği yerde düzgün bir şekilde kimselere dokunmadan, zarar vermeden inip hedeflediği yere giden köpeklerimiz, patili canlarımız, dostlarımız, bazı insanların hedefine konulmuştu.
     Efendim, bu köpekler hijyen açısından zararlıymış, salyalarından mikrop bulaşırmış filan. Basında sıklıkla çıktı bu bağlamda haberler. O patili canlardan yana yorum yapanların yanında, “ne işi var bu köpeklerin toplu taşıma araçlarında” diyenler de oldu elbette. Neyse sonunda tam da 4 Ekim Hayvan Haklarını Koruma gününde bir otoriteden çok yerinde yorum geldi. Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası başkanı Sayın Erdinç Yuva bu tartışmalara son noktayı koymuş oldu böylece. Yuva aynen şunları söylemiş, öncelikle endişelerin yersiz olduğunu belirterek. Veteriner hekimlerin hayvan sağlığına büyük önem verdiklerini ve Eskişehir’de bulunan 120'ye yakın veteriner kliniğinin hayvanları düzenli olarak kontrol altında tuttuğunu ifade ederek, “Veteriner hekimliği mesleği hayvan sevgisi üzerine kuruludur. Biz veteriner hekimler olarak hayvanlarla her yerde yaşamaya hazırız,” diyen Yuva, “tramvaylarda köpeklerin varlığının herhangi bir sağlık riski taşımadığını” da eklemiş.
     Sayın başkanımız ayrıca belediyelerin ve barınakların hayvanlarla ilgili gerekli sağlık önlemlerini aldığını belirterek, "Veteriner arkadaşlarımız hayvanların sağlığını sürekli kontrol ediyor, bu yüzden de tramvaylarda köpeklerin bulunması herhangi bir hastalık riski taşımamaktadır," demiş. Haberin çıktığı gazetede, “Eskişehir'de sokak köpeklerinin toplu taşıma araçlarını kullanması durumu, bazı vatandaşlar için alışılmış bir manzara olsa da, Yuva'nın açıklamaları bu konuda endişe duyanları bir nebze rahatlattı şeklinde”de yorum yapılmış. 
    Vatandaşlarımızın, bu açıklamaların ardından bir nebze değil, ciddi anlamda rahatlamaları gerekir diye düşünüyorum. Erdinç Yuva başkana da tüm can dostları adına buradan, hep canlarımızın yanında durmasından ve gerektiği yerde açık, net açıklamalarıyla bunu herkese ilan etmesinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.