Malzemeler:

1-1 bütün kuzu budu
2-1.5 kilo soğan
3-İnceltilmiş kaya tuzu
4-Karabiber

Hazırlanış:

1-Kuzu budu, kemiklerinden ayrılarak boyuna kesilir ve şişe takılacak boyutlara getirilir. Ardından etler tuzlanarak dinlenmeye bırakılır.

2-Soğanlar ince ince doğranır, karabiber ve tuz ile iyice yoğrulur. Bu karışım ile etler terbiye edilir ve en az bir saat boyunca bekletilir.

3-Terbiye işlemi tamamlandıktan sonra etler şişe dizilir ve kömür ateşinin karşısında çevrilerek pişirilir.

4-Kebap, cağlarla ya da bıçak yardımıyla çıkarılarak servis edilir.

Kış aylarında doğal gaz faturasını yarıya indirmek mümkün! Kış aylarında doğal gaz faturasını yarıya indirmek mümkün!

5-Cağ Kebabı'nın yanında, mevsimine göre kuru soğan, domates ve biber gibi garnitürler kullanabilirsiniz. Ancak, lavaş Cağ Kebabı için vazgeçilmez bir eşlikçidir.

6-Cağ Kebabı, özel terbiyesi ve şişte pişirilmesiyle eşsiz bir lezzet sunar. Bu tarif, geleneksel lezzetleri sofranıza getirecek ve misafirlerinizi memnun edecektir.

Editör: Sakarya Gazetesi