Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Eskişehirspor, 16. hafta karşılaşmasında Aksaray deplasmanında Osmanlı 1453 Spor'u 4-0 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı. Siyah Kırmızılılar, bu sonuçla puanını 42’ye yükselterek Manavgat Belediyespor’u 1 gol averajıyla geride bıraktı ve liderlik koltuğuna oturdu.
ÖNE GEÇTİK
Zorlu saha koşullarında oynanan mücadelede Eskişehirspor, ilk yarıda rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. 45+2. dakikada Okan Sarı’nın attığı golle soyunma odasına 1-0 önde giden Kırmızı Şimşekler, ikinci yarıya da etkili başladı.
FARKA GİTTİK
64.dakikada Osmanlı 1453 Spor'dan Ahmet İlhan Çengel kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra baskısını artıran Es-Es, 70. dakikada Taha Ayhan’ın kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkardı. 80. dakikada kaleci Murat’ın hatasını değerlendiren Necati Önal skoru 3-0’a getirdi. Maçta son sözü 86. dakikada Sertaç Kayatekin söyledi ve Eskişehirspor mücadeleden 4-0 galip ayrıldı.
AVERAJLA LİDERİZ
Bu kritik galibiyetle Kırmızı Şimşekler, Manavgat Belediyespor’un Anamur deplasmanında 1-0 kazanmasına rağmen genel averaj farkıyla liderliği ele geçirdi. Eskişehirspor, şampiyonluk yolunda büyük bir adım atarken, taraftarlarını da sevince boğdu.