Eskişehir'de bu hafta hava durumu nasıl olacak? Eskişehir'de bu hafta hava durumu nasıl olacak?

 Bayram sabahları, erkekler namaza giderken evin hanımı, konuklara ve hane halkına ikram etmek üzere et kızartması ve yanında pirinç pilavı hazırlıklarına başlardı. Bayram namazının ardından evin reisi birkaç erkek misafirle eve döner, bu geleneksel ikramın tadını çıkarırlardı. Bolca hazırlanan et kızartması, bayram ziyaretine gelen uzak akrabalara da sunulurdu.

Et Kızartması Malzemeleri

-1 kg büyük parça et
-1 yemek kaşığı salça
-1 çay bardağı ayçiçek yağı
-Tuz
-Karabiber

Et Kızartması Nasıl Yapılır?

Et Hazırlığı: Büyük parça etler, 1 yemek kaşığı salça ile iyice ovulur.

Kızartma: Ayrı bir tencerede ayçiçek yağı ısıtılır ve salçalı etler bu yağda kızartılır.

Pişirme: Kızartılan etlerin üzerini geçecek kadar su eklenir ve etler pişmeye bırakılır.

Baharatlandırma ve Servis: Etler piştiğinde bir tutam karabiber eklenir. Et kızartması, yanında pirinç pilavı ile sıcak olarak servis edilir.

Adıyaman usulü et kızartması, bayram sofralarının lezzetini ve coşkusunu yaşatır. Geleneksel tarifi ve damaklarda bıraktığı unutulmaz tadıyla bu yemek, geçmişin bayram hatıralarını günümüze taşır.

Kaynak: Haber Merkezi