Evsel atık kutularına plastik, karton ve cam gibi materyaller atılıyor. Geri dönüşüm kutularına ise evsel atıkların atılması, çevreye kötü koku yayılmasına neden oluyor. Bu durum, hem ada sakinlerini hem de bölgedeki esnafı rahatsız ediyor. Esnaflar, vatandaşları geri dönüşüm konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyor.

Çöp Sorunu 

Adalarda berber dükkanı işleten Ercan Tınas, geri dönüşüm kutularının yanlış kullanımından şikayetçi. Tınas, "3-4 yıldır atık kutuları burada ve kullanımı hala öğrenilemedi. Mahallenin bütün çöpleri, yemek artıkları da dahil, bu kutulara atılıyor. Bu nedenle adalar gibi bir yer çok fazla kokuyor." diyerek sorunun büyüklüğüne dikkat çekiyor. Tınas'ın yanı sıra, birçok ada sakini de benzer şikayetlerde bulunuyor.

Yanlış Kullanım 

Mahalle sakinlerinden İrfan Oymak, geri dönüşüm kutularının doğru kullanılması gerektiğini belirtiyor. "Aslında düzgün kullanılsa çok iyi bir şey ama öyle olmadığı için çok rahatsız ediyor. Atık kutusuna yatak atıyorlar, yanına koltuk koyuyorlar. Çöpler karıştırılıp dışarı çıkarılıyor. Hem çok kötü bir görüntü hem de koku oluşuyor." ifadelerini kullandı. Yanlış kullanım, çevre kirliliği ve kötü kokunun yanı sıra, estetik açıdan da rahatsız edici bir durum yaratıyor.

EFSAD'ın kurucusu hayatını kaybetti EFSAD'ın kurucusu hayatını kaybetti

Muhabir: Merve Pınar