Hem gençlerin hem de sanatseverlerin uğrak yeri olan Eskişehir, gitmeyenlerin bile gezi listelerinin başlarında yer alıyor. Üniversite adaylarının da gözdesi olan Eskişehir, öğrenci dostu yapısıyla biliniyor ve gençler için ev sahipliği yapmanın gururunu taşıyor.

Peki Eskişehir neden öğrenci şehri? İşte cevabı!

ESKİŞEHİR’DE TARİHİ GECEYE MELEK MOSSO İMZASI (11)

Çünkü; Öğrenci dostu!

Eskişehir, Türkiye'nin en öğrenci dostu şehirlerinden biridir. Genç nüfusu, canlı sosyal yaşamı, uygun yaşam maliyeti ve modern altyapısıyla bilinir. Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi gibi kurumlarıyla eğitimde öne çıkar. Şehir, gençlere yönelik etkinlikleri, sanatsal aktiviteleri ve yeşil alanlarıyla öğrencilere hem eğitimde hem de sosyal yaşamda zengin bir deneyim sunar.

adalar
Çünkü; Eğlence dolu!

Eskişehir, eğlence dolu atmosferiyle bilinir. Porsuk Çayı kenarındaki kafelerde ve restoranlarda hem lezzetli yemekler tadabilir, hem de şehrin canlı ritmini hissedebilirsiniz. Çeşitli müze, sanat galerisi ve tiyatrolarla kültürel etkinliklere doymak mümkün. Gece hayatı, için enerjik mekanlarıyla gençlerin ve genç kalanların uğrak yeri olur. Eskişehir, her yaştan ziyaretçiye unutulmaz eğlenceler vaat eder.

tiyatro-1

Çünkü; Sanat dolu!

Eskişehir'de yıl boyunca, haftanın her günü bile birçok sanat etkinliğiyle karşılaşma şansınız yüksektir. Şehir, müzeleri ve festivalleriyle kültürel bir zenginliğe sahip olup, burada yaşamak ya da ziyaret etmek sanatla bütünleşik bir deneyimi beraberinde getirir.

kartopu savaşı

Çünkü; Eskişehir'in ayazı sizi daima diri tutar!

Eskişehir'in keskin soğukları hafife alınmamalıdır; özellikle kış ayları oldukça soğuk geçebilir. Ancak, bu soğukların bile yerel halkın yaratıcılığını tetiklediğini göz ardı edemeyiz. Karın kapladığı sokaklarda ve üniversite kampüslerinde rastladığınız kardan yapılmış sanat eserlerine hayran kalabilirsiniz. Eskişehir'de zamanla, soğuğun da keyfini sürmeyi keşfeder ve öğrenirsiniz. Binlerce öğrenci sokaklara dökülüp kartopu savaşlarına katılır. Çünkü burada eğlenceye ara vermek için soğuk bir engel değildir!

PORSUK ÇAYI’NDA NEFESLERİ KESEN YARIŞ (3)

Çünkü; Eskişehir'de yarış bitmez!

Eskişehir'i turlarken kano yarışıyla denk gelirseniz sakın şaşırmayın! Çünkü Porsuk Çayı'nda kanolar yalnızca gezi için değil, yarış için de kullanılır. Durgunsu Kano yarışları Eskişehir'in vazgeçilmezlerindendir.
sokak sanatçısı

Hamster Kombat ne zaman çıkacak? Hamster Kombat ne zaman çıkacak?

Çünkü; Eskişehir'de müzik her yerde!

Eskişehir'de öğrenci misiniz? Müzik mi dinlemek istiyorsunuz? İşte size fırsat! Müzik Eskişehir'in her caddesinde vazgeçilmezdir. İster Adalar, ister Hamamyolu olsun, hatta tramvaylarda bile sokak sanatçılarını dinlemek mümkün. Dahası isterseniz birlikte çalıp, birlikte de söyleyebilirsiniz!

OMM

Çünkü; müzelerle dolu!

Eskişehir'deki müzeler saymakla bitmez. Özellikle Odunpazarı Bölgesi'nde hem tarihin kokusunu hem de sanatın farklı renklerini görmeniz mümkün! Odunpazar Modern Müze, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Cam Sanatları Müzesi, Lületaşı Müzesi ve ETİ Şehir ve Göç Müzesi bunlardan sadece birkaçı.

Kısacası Eskişehir'de hayat hiçbir zaman bitmez. Öğrenci olmasanız bile, yolunuz bir gün Eskişehir'e düşerse kesinlikle fırsatları kaçırmayın! 

Editör: Sakarya Gazetesi