Eskişehir, dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen; gıda, tıp, kozmetik, kimya gibi lokomotif sektörlerde kullanılan, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyada büyük bir pazar açığı bulunan safranın üretim merkezine dönüşecek.
Dikimi gerçekleşti
Tarım yatırımlarında bulunan girişimcilerin kitle fonlaması ile bir araya gelerek kurduğu girişim ile “Kırmızı Altın” olarak adlandırılan Safran Eskişehir’de hayat buluyor. 100 dekarlık büyüklüğü ile ülkemizin en büyük safran üretim alanında safran tohumluk soğanlarının dikimi gerçekleşti.
5 kat daha büyük
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş yaptığı açıklamada “Türkiye'nin en büyük, Safranbolu'daki en büyük safran tarlasının 5 katı büyüklüğünde ve bu zamana kadar ülkemizdeki safran yetiştirilen toplam alandan daha büyük safran tarlası Eskişehir'de kuruldu. Ekim ayında ilk hasat yapılacak. Cumhuriyetin 100. Yılında Eskişehir'in adı artık "Safranşehir" olarak anılmaya başlanacak.” dedi.