Halk bilgilendirildi

Şirket, 5 Temmuz 2024’te, şirket ÇED başvuru dosyasını Eskişehir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne teslim etti ve 5 gün gibi kısa bir sürede halkın bilgilendirme toplantısının 15 Ağustos’ta olacağı duyurulmuştu.  Eskişehirlilerin merakla beklediği toplantı dün gerçekleşti.

Eskişehir'deki o ilçede yol çalışması Eskişehir'deki o ilçede yol çalışması

Yönetim eleştirildi

Toplantı sırasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik’in yönetimi eleştirilirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Baran Bozoğlu sürecin takipçisi olacaklarını ve maden ocağının yapılmaması için mücadele edeceklerini açıkladı.

Halktan sert tepki

Cengiz Holding temsilcileri, halkın sert tepkileriyle karşılaştı. Onlarca vatandaş, siyanürlü maden projesine karşı Alpagut Mahallesi meydanında toplandı. Alpagutlular ve çevre ilçelerden gelen destekçiler, projeye karşı olduklarını ifade ederek, projeye karşı olan görüşlerini dile getirdi.

T E P K İ-1

‘Madene hayır’

Toplantıda CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan ve Utku Çakırözer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Baran Bozoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, çevre dernekleri ve Alpagutlular katıldı. Proje sunumu sırasında, katılımcılar maden ocağına karşı sloganlar atarak protesto etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik’in yanıtlarıyla gerginlik arttı ve katılımcılar, yetkililere yuhalayıp "Madene hayır" sloganlarıyla tepki gösterdi.

İ B O

Süreci takip edeceğiz

Toplantıda, Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Nazan Aksaray ve Alpagutlu vatandaşlar, projeye karşı sert eleştirilerde bulundu. Aksaray, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik’in şirket temsilcisi gibi davrandığını belirterek istifa çağrısında bulundu. Alpagutlu Mustafa Örücü ise, maden şirketinin bir yetkilisi tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia etti. Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez, proje sürecindeki acelecilik ve yasal ihlaller hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Toplantının ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Baran Bozoğlu, süreci yakından takip edeceklerini ve maden ocağının yapılmaması için mücadele edeceklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi