Müzik adına yapmış olduğu çalışmalarda yenilikçi ve lider kimliği ile diğer sanatçıların arasından sıyrılan Selen Gülün, Avustralya’dan Japonya’ya Italya’dan Kamboçya’ya kadar birçok farklı ülkede seslendirdiği solo konserlerinde, önceden bir planlama yapmadan salondaki izlenimleriyle oluşturduğu anlık programla izleyicilerle paylaşıyor.
Sanatçı 25 Şubat’ta Opus XI'de gerçekleşecek konserinde de aynı geleneğin peşinde kendi parçalarından standartlara, özgür doğaçlamalardan çağdaş müzik edebiyatına uzanan sürprizli bir program seslendirecek.
Selen Gülün kimdir?
Selen Gülün, çok yönlü bir sanatçı ve eğitimcidir. Müzik yaşamına İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda başlayan Gülün, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nü tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda piyano ve bestecilik eğitimi aldı. Daha sonra burs kazanarak Berklee College of Music'te caz kompozisyonu üzerine eğitim gördü ve bu okuldan özel başarı derecesi ile mezun oldu. İTÜ MİAM'da çağdaş müzik besteciliği yüksek lisansını tamamladı.
Gülün, 1998 ile 2016 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı ve piyano performansı, müzik teorisi, bestecilik ve toplumsal cinsiyet ve müzik dersleri verdi.
Sanatçı, pek çok önemli ödüle layık görüldü. Charles Mingus Besteci Ödülü ve British Council Visiting Arts, Müzikte Yaratıcı İşbirliği gibi ödüller aldı. Sahne performanslarını, çeşitli caz ve modern müzik grupları ile yurt içinde ve dışında sürdürmektedir.
Selen Gülün'ün sekiz albümü ve beş single çalışması bulunmaktadır. Bunlar arasında "Just About Jazz Live", "Answers", "Başka", "Kadınlar Matinesi" ve "Many Faces" gibi albümler yer almaktadır. Ayrıca 2019 yılında İtalyan müzikolog Patricia Adkins Chiti ile birlikte hazırladığı "Türkiye’de Kadın ve Müzik" adlı kitap da yayınlanmıştır.
Kendi kurduğu çağdaş müzik platformu iKi Muzik'ten albümler yayınlamakta ve çevrimiçi müzik kültürü seminerleri vermektedir.