Çocukların sağlığına yönelik farkındalığı artırmayı ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmeyi amaçlayan protokol çerçevesinde; 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde yürütülecek projelerle ilgili olarak, 8 Ekim 2024 tarihinde Uzm. Dr. Seval Çalışkan Pala tarafından öğretmenlere bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Burcu Işıktekin Atalay ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş'ın katılımlarıyla yapılan interaktif sunumda, öğretmenlerin halk sağlığı konusundaki bilgi ve farkındalık düzeylerinin artırılması hedeflendi.

Geleceğin teminatı Halk Sağlığı Tayfalar

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, oluşturduğu halk sağlığı tayfalarıyla çeşitli sağlık konularında bilinçlendirme çalışmalarına hız veriyor. Bu tayfalar, öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere yönelik sağlık eğitimi sunarak, toplumda sağlıklı yaşam tarzlarının benimsenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

SES'ten yönetmelik tepkisi SES'ten yönetmelik tepkisi

Dijital bağımlılık konusunda farkındalık oluşturulacak

Eğitim öğretim yılı boyunca ‘Dijital Bağımlılık' konusuna özel bir önem verilecek. Genç neslin sağlıklı alışkanlıklar edinmesi ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi için çalışmalara hız kesmeden devam edilecek.

Kaynak: İHA