Dördüncü bölümün konuğu ise Hacı Seyit Mahalle Muhtarı Didem Erçakar. Muhtar Erçakar, gazetemiz muhabiri Melisa Ceritli’ye mahallelerinde yaşadıkları sorunları anlattı, taleplerini dile getirdi.
Mahallesinin en büyük sorununun Devlet Demiryolları’na ait olan Hat Boyu olduğunu söyleyen muhtar Erçakar, “Parkın karanlık ve bakımsız olması, umumi tuvalet gibi kullanılması, mahallemizin en büyük sorunu, çocuklarımız istedikleri gibi oynayıp dolaşamıyorlar ve bu durumdan komşu mahalle sakinlerimizde rahatsız.” dedi.
SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
30 Haziran 1990, İstanbul Beykoz doğumluyum. İki çocuk annesiyim. 2000 yılında Hacı Seyit Mahallemize taşındık ve mahalle halkını çok sevdiğimiz için burada kalmaya karar verdik. Eğitim hayatım Eskişehir’de geçti, Ticaret Meslek Lisesi bilgisayarlı muhasebe bölümünü bitirdim. Şu an Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset bölümünde öğrenciyim. Kendimi geliştirmek adına çeşitli eğitimler aldım ve almaya devam ediyorum. Çalışma hayatıma Özel Gürlife ve Anadolu Hastanesi’nde tıbbi sekreter ve hasta kabul görevlisi olarak başladım.
NEDEN MUHTAR OLMAK İSTEDİNİZ?
İnsanların yüreklerine iyiliklerle dokunmayı, onlara destek olmayı sevdiğim için çevremdeki insanların güveniyle bu yola çıktım.
BU KAÇINCI DÖNEMİNİZİ YAŞIYORSUNUZ?
Benim ilk dönemim. 37 yıllık muhtarımızdan sonra ben seçildim.
MAHALLENİZİN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR? BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR MUSUNUZ?
Mahallemizde bana gelen bütün sorunları çözüme kavuşturduğum için şu anda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Tek sorunumuz Zübeyde Hanım Caddesi’nde hız kesicilerin olmaması trafik sıkıntısı yaratıyor. Bir diğer sorun ise Hat Boyunda bulunan Demiryollarına ait parkın karanlık ve bakımsız olması, umumi tuvalet gibi kullanılması yüzünden çocuklarımız rahatça oyun oynayıp dolaşamıyor, yakın mahallelerde oturan insanlarımız da bu durumdan rahatsız, bunun gibi sorunlar mevcuttur. Belediye başkanlarımız ve belediye çalışanlarımız dâhil olmak üzere bizlerin her isteği her sıkıntımızda o kadar çabuk kolay ulaşıp cevap alıyoruz ki, çok ilgililer mahallemle hepsine mahallem adına çok teşekkür ederim. İmkânları doğrultusunda her isteklerimize canla başla koşuyorlar.
MAHALLENİZDE MÜLTECİ VAR MI? SAYISINI BİLİYOR MUSUNUZ?
Mahallemizde mülteci bulunmaktadır. Ancak Göç İdaresi sorumluluğunda olduğu için sayı hakkında net bilgi veremiyorum.
ŞU ANDA ELİNİZDE BİR SİHİRLİ DEĞNEK OLSA, MAHALLENİZDE NEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTERDİNİZ?
Elimde bir sihirli değnek olsa hat boyunu çok güzel hale getirirdim sonuçta şehrimizin göbeğini temsil ediyor. Bu yetki belediyelerimizde olsaydı belediyelerimiz hat boyunu çok güzel yaşanılır bir hale getirirdi. Ya da demiryollarımızın burayı düzenlemesini isterdim.
E-DEVLET ÇIKTIKTAN SONRA MUHTARLARA İHTİYAÇ KALMADIĞI SÖYLENİYOR. SİZ BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Muhtarların görevleri, hükümetin belirlediği kanunlar hakkında mahalle halkını bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, mahallede düzeni sağlamak ve kolluk güçlerine bilgi vermek gibi önemli işlevleri içermektedir. Ayrıca, seçim zamanında seçmen kâğıtlarını dağıtmak, ikametgâh ve özel evrak işlemlerini onaylamak gibi birçok görevimiz var. E-devletten işlemlerini yapamayan mahalle sakinlerimize yardımcı olmak kısacası E-devlet harici muhtarlar mahallelerinin bel kemiğidir, muhtarlar mahallelerinin mülki amiridir.