Eskişehir'de Tekstil Üretim ve Tasarım Merkezi açıldı! Eskişehir'de Tekstil Üretim ve Tasarım Merkezi açıldı!

Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonunda Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, havza ölçekli yönetim planları, su verimliliği il planları ile içme ve kullanma suyu güvenliği planlarının hazırlanmasına katkıda bulunmak, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesiyle ilgili olarak kurumların gerçekleştirdiği çalışmalar görüşüldü.
Toplantının ilk bölümünde; Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Berk Duygu yaptığı sunumda Havza Ölçekli Yönetim Planları kapsamında genel bilgilendirme yaptı. Su Yönetimi Genel Müdürlüğünden Mühendis Ela Doğanay Ulusal ve İl Su Verimliliği Planları ve Su Verimliliği çalışmalarının değerlendirilmesiyle ilgili sunum yaptı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Gülnur Gençler Abeş Havza Ölçekli Yönetim Planları, Nehir Havza Yönetim Planları, Taşkın Yönetim Planları, Kuraklık Yönetim Planları Ve Sektörel Su Tahsis Planları kapsamında belirlenen tedbirler ile ilgili gerçekleşmeler hakkında bilgilendirme yaptı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen gerçekleştirdiği sunumda içme ve kullanma suyu havzası koruma planlarının il bazında uygulanma durumu, içme suyu arıtma tesislerinin durumu, şebeke kayıpları ve bu hususlara yönelik çevresel altyapı çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Özen, havza ölçekli yönetim planları nehir havza yönetim planları, taşkın yönetim planları, kuraklık yönetim planları ve sektörel su tahsis planları kapsamında belirlenen tedbirler ile ilgili gerçekleşmeler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Haber Merkezi