9 bin yıllık Yumuktepe Höyüğü’nde kazı çalışmaları sürüyor 9 bin yıllık Yumuktepe Höyüğü’nde kazı çalışmaları sürüyor

Çağdaş Sanatlar Müzesi, bir zamanlar askerî kışla ve talimgâh binası olarak kullanılan bu yapının dış cephesi, geçmişin izlerini koruyarak sarı ve beyaz tonlarla yeniden hayat bulmuştur.

Müze, otoparka yakın bir yeşil alan içerisinde konumlanmış olup, üç sergi salonu, belgelikler ve yönetim bölümleriyle ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Koleksiyonunu yıllar içinde oluşturulan sanat birikimiyle zenginleştiren müze, Türk ve yabancı sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Müze koleksiyonunun temelini, önce Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksekokulu, ardından Güzel Sanatlar Fakültesi'nin denetiminde 10 yıl boyunca Türk sanatına hizmet veren Palet Sanat Galerisi’nin sergilediği eserler oluşturmaktadır.

2001 yılında kapılarını sanatseverlere açan Çağdaş Sanatlar Müzesi, üniversite koleksiyonundan seçilen eserlerle zenginleştirilmiş, toplamda 213 sanatçının, 163’ü Türk, 50’si yabancı, birbirinden değerli yapıtını bünyesinde barındırmaktadır. Müze, bu yönüyle sanatın ve tarihin iç içe geçtiği, her ziyaretçisine unutulmaz bir deneyim sunan nadide bir mekân olarak öne çıkmaktadır.


 

Muhabir: Burak Akın