Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Başkan Vekili Metin Saraç ile birlikte yeni eğitim öğretim döneminde EOSB Yaşam Park'ta faaliyete geçecek olan Özel Frigya Çocukları Anaokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette okul kurucularından Tuğba Yörü Acay’dan anaokulunun son durumu, devam eden yatırımlar ve eğitim hazırlıkları hakkında bilgi aldılar.

Her veli bu anaokulunu görmeli

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli anaokulunun modern binası ve eğitim modeliyle Türkiye’ye örnek teşkil edeceğini vurgulayarak, “Şehrimizin sosyal dokusunu güçlendirecek ve yeni bir nefes alanı olacak Yaşam Parkı'nda, özellikle sanayi tesislerinde çalışan personelimizin çocuklarını güvenle bırakabileceği bir kreş ve anaokulu tasarlamıştık. Bu doğrultuda Frigya Çocukları Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumu ile önemli bir iş birliğine imza attık. Bugün geldiğimiz noktada, anaokulumuzun fiziki ve altyapısal eksikliklerinin büyük bir kısmını tamamladık ve eğitim vermeye hazır hale geldik. Özel Frigya Çocukları Anaokulu, yalnızca modern ve donanımlı binasıyla değil, aynı zamanda çağdaş ve yenilikçi eğitim modeliyle Türkiye’de bir örnek teşkil edecek. Çocuklarımızın gelişimini her yönüyle destekleyen bir yaklaşımla hizmet verecek bu anaokulunun hem bölgemiz hem de ülkemiz için büyük bir değer yaratacağına inanıyorum. Çocuklarını okul öncesi eğitim kurumlarına vermek isteyenlerin ve OSB’de çalışan velilerimizin gelip buradaki ortamı yerinde bizzat kendi gözleriyle görmelerini istiyorum. Burada evlatlarımıza sağlanan yaşam ve eğitim imkanlarının, Türkiye’de bir benzerinin olmadığını söyleyebilirim. Sanırım bu okulumuzda birkaç yıl içinde aynı meslek lisemiz gibi herkesin çocuğunu göndermek isteyeceği bir yer haline gelecek. Böylesine öncü bir kurumun bölgemizde faaliyete geçecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.  

Anaokulu (2)

ESOGÜ'nün yeni öğrencileri beyaz önlüklerini giydi ESOGÜ'nün yeni öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Başkan Küpeli ayrıca, “Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız eğitim kurumumuzun bölgemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Frigya Çocukları Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumu kurucuları çok değerli eğitmenlerimiz Prof. Dr. Serap Erdoğan ve Tuğba Yörü Acay nezdinde tüm öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu. 


 

Kaynak: Haber Merkezi