Başsavcılık, olayla ilgili yürütülen soruşturmanın tüm yönleriyle ve titizlikle devam ettiğini belirterek, bazı basın organlarında çıkan haberlerin yanıltıcı olduğunu vurguladı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, "03/09/2024 tarihinde Eskişehir'de Tuğba Koç'un araç içerisinde ölü olarak bulunması olayı ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında 'Tuğba Koç'un Katili Belli Oldu' başlığı ile yer alan haberler üzerine bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür" denildi.

Eskişehir'deki bu görüntülere kim dur diyecek? Eskişehir'deki bu görüntülere kim dur diyecek?

Açıklamada, olayın hemen ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma işlemlerine başladığı, olay yeri incelemesi ve otopsi işlemlerinin tamamlandığı, güvenlik kamera kayıtlarının incelendiği belirtildi. Tuğba Koç'un ölü bulunduğu araç camının, eşi A.K. tarafından, öfke ve üzüntü nedeniyle kırıldığı, olay yerindeki tanıkların ifadeleri ve güvenlik kamera kayıtlarıyla bu durumun sabit olduğu ifade edildi. Ayrıca, maktulenin ayakkabılarının çıkarıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı, olay yeri incelemesinde ayakkabılarının ayaklarında olduğu kaydedildi.

Başsavcılık, olayın meydana geldiği dönemde ve öncesinde Tuğba Koç'un evinde herhangi bir kavga ya da yüksek ses ihbarının bulunmadığını da açıkladı. Olayın tüm yönleriyle araştırıldığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilirken, dosyada yer almayan ve doğrulanmayan bilgilere dayanan yanıltıcı paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, bu tür yanıltıcı bilgi ve haber paylaşan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.

Kaynak: Haber Merkezi